У Нідерландах кажуть, що надання F-16 Україні найкраще обговорити в закритому форматі

Вівторок, 14 лютого 2023, 11:43

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що країна надає перевагу закритому обговоренню питання, чи передавати Києву винищувачі F-16.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди" з Брюсселя, про це вона сказала у вівторок перед зустріччю міністрів оборони країн НАТО.

"Ми завжди серйозно ставимось до запитів з України. І справді, ми отримали запит на надання F-16. І це ми теж сприймаємо серйозно. Звісно, це складна система озброєння. Ми маємо обговорити це з нашими партнерами, зі Сполученими Штатами", – зазначила Оллонгрен.

Столтенберг розповів, чи готовий НАТО почати тренувальну програму для українських пілотів

Вона додала, що це обговорення стосуватиметься також доцільності надання Україні винищувачів і потребуватиме багато часу.

"Найкраще вирішувати за зачиненими дверима, що можливо, а що неможливо, які будуть наслідки, як можна розпочати цей процес. Саме в цій точці ми перебуваємо зараз, і Україні чудово відомо, що це займе певний час. Не можна в цьому плані проводити порівняння, приміром, з основними бойовими танками, які наразі передають Україні для боїв у найближчі місяці", – додала очільниця Міноборони Нідерландів.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО пояснював, що в Альянсі ведеться обговорення надання Україні винищувачів західного зразка, та важливою в цьому плані є швидкість, з якою така допомога може надаватись.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький раніше заявив, що будь-яке рішення про постачання винищувачів в Україну має виходити від НАТО.

За даними ЗМІ, західні столиці на зустрічі у вівторок викладуть додаткові зобов'язання щодо надання Україні боєприпасів і засобів протиповітряної оборони, і ці нагальні потреби переважають над довгостроковими запитами, як-от винищувачі або швидкі поставки західних бойових танків

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: