США уклали контракти на $522 млн, щоб виробляти для України артснаряди 155 калібру

Середа, 15 лютого 2023, 07:20

Сполучені Штати уклали з двома виробниками контракти на виробництво снарядів для гаубиць калібру 155 мм, щоб закривати потреби України.

Про це повідомляє AFP, пише "Європейська правда".

Рішення було прийняте ще в кінці січня на тлі побоювань, що в умовах війни високої інтенсивності запаси зі складів Штатів та інших союзників почнуть закінчуватися. 

Снаряди замовили у Northrop Grumman Systems Corp та Global Military Products Inc, перші партії мають надійти вже у березні цього року. Контракт профінансують з коштів Ініціативи безпекової підтримки України, створеної Пентагоном. 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг перед зустріччю Контактної групи з оборони України теж відкрито зауважив, що у цій війні використовується велетенська кількість артснарядів і ЗСУ зараз вистрілюють їх швидшими темпами, ніж західна промисловість встигає виробляти нових на стандартній потужності. 

Інші джерела перед зустріччю також казали про те, що хоча найгучніше Україна просить про далекобійні ракети та винищувачі, питання боєприпасів для гаубиць і ППО залишається дуже актуальним

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: