В Австрії вирішили не переслідувати ультраправу партію через зв’язки з РФ

Середа, 15 лютого 2023, 10:29

Австрійська рахункова палата, посилаючись на процедурні причини, вирішила не переслідувати ультраправу партію FPÖ за звинуваченнями в отриманні грошей від російського піарника у 2016 році в обмін на внесення проросійського законопроєкту до парламенту.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euractiv.

Зламані електронні листи "російського головного пропагандиста" показують, як представники ультраправої опозиційної партії FPÖ та інші праві популісти стали "добровільними піар-інструментами Путіна" після анексії Криму, показує дослідження журналу Profil.

Члени FPÖ також обговорювали гроші в обмін на проросійські пропозиції, представлені в парламенті, замовляли піар-статті та візити до Москви.

Проте з процедурних причин Рахункова палата вирішила не розглядати цю справу, повідомив у понеділок прессекретар палати Крістіан Нойвірт.

Він мав на увазі останню поправку до Закону про політичні партії, яка дозволяє палаті втручатися у випадках "обґрунтованої підозри", тоді як Незалежний сенат з питань прозорості партій (UPTS) може санкціонувати справи лише після 1 січня 2023 року.

"Вже саме поширення такої підозри містить ознаки злочину образи честі і гідності, а також наклепу", - йдеться в заяві FPÖ, в якій відкидаються всі звинувачення.

Незалежний сенат з питань прозорості партій (UPTS) є незалежним органом, створеним відповідно до конституційного положення для накладення штрафів і грошових стягнень за порушення певних положень Закону про політичні партії (при Федеральній канцелярії).

Нагадаємо, фінансована Росією лобістська група "Міжнародне агентство актуальної політики" щонайменше з 2016 року працювала з європейськими політиками, щоб домогтися скасування санкцій Євросоюзу проти Росії після анексії Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: