У Німеччині страйк працівників аеропортів може вплинути на роботу Мюнхенської конференції

Четвер, 16 лютого 2023, 09:56

На тлі триваючих суперечок щодо оплати праці профспілка ver.di закликала до страйків у кількох німецьких аеропортах, які відбудуться в п'ятницю, що може призвести до зупинки деяких з найбільших європейських центрів авіаперевезень.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euractiv.

Німецька профспілка ver.di закликала працівників аеропортів Мюнхена, Франкфурта, Гамбурга, Штутгарта, Дортмунда, Ганновера та Бремена страйкувати протягом усієї п'ятниці.

Оскільки наближаються чергові переговори про укладення контрактів у державному секторі, які часто стосуються і працівників аеропортів, профспілка хоче посилити тиск для досягнення сприятливого результату переговорів. На місцевому рівні екіпажі наземного транспорту ведуть переговори про підвищення заробітної плати. Диспетчери повітряного руху ведуть аналогічні переговори по всій країні.

Через страйк, який, за словами профспілки, викликаний постійним дефіцитом робочої сили в секторі, що вимагає значного підвищення заробітної плати, очікуються серйозні перебої у виконанні внутрішніх рейсів. Це може варіюватися від затримок до повної зупинки авіасполучення, а пасажирів закликають розглянути можливість використання альтернативних видів транспорту.

"Через страйк призупинено виконання всіх завдань, які забезпечують повноцінне виконання польотів", - заявив Фрапорт, який керує найбільшим в Європі аеропортом Франкфурта. У п'ятницю мандрівникам рекомендували уникати аеропорту, хоча авіакомпанії ще не почали масово скасовувати рейси. Очікується, що в день страйку аеропорт Франкфурта мав обслужити близько 1000 рейсів.

Аналогічно, інші аеропорти, де страйкують наземні екіпажі, не зможуть обслуговувати пасажирські рейси.

Це, ймовірно, вплине на роботу Мюнхенської конференції з безпеки, щорічної зустрічі високого рівня з питань політики безпеки, оскільки приватні літаки, можливо, не зможуть приземлитися в Мюнхені в день початку конференції. Однак очікується, що державні літаки зможуть приземлитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: