Європейська народна партія скасувала зустріч в Італії після заяв Берлусконі про Зеленського

П'ятниця, 17 лютого 2023, 17:38

Європейська народна партія скасувала заплановану зустріч консервативних політиків у Неаполі після нещодавніх коментарів колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі про Україну.

Як повідомляє "Європейська правда", про це президент ЄНП Манфред Вебер повідомив про це рішення у Twitter.

"Після висловлювань Сільвіо Берлусконі щодо України ми вирішили скасувати наші навчальні дні в Неаполі. Підтримка України не є необов'язковою. Антоніо Таяні та партія Forza Italia в групі ЄНП мають нашу повну підтримку. Ми продовжуємо співпрацю з італійським урядом з питань ЄС", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Берлусконі, коментуючи зустріч прем'єрки Італії Мелоні та президента Володимира Зеленського на полях саміту ЄС у Брюсселі, заявив, що якби він все ще був прем'єр-міністром, він би не зустрівся із Зеленським.

Якби Зеленський припинив "атакувати" два регіони на сході України на Донбасі, російський напад на Україну не стався б взагалі, додав 86-річний політик, голосуючи на регіональних виборах у Ломбардії.

В МЗС на це заявили, що поширюючи російську пропаганду, експрем'єр Італії заохочує Росію до продовження її злочинів проти України.

Пізніше Берлусконі заявив, що завжди був на боці українського народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: