Президент Сербії пообіцяв суттєво збільшити оборонні витрати

Понеділок, 20 лютого 2023, 17:55

Президент Сербії Александар Вучич пообіцяв збільшити оборонні витрати на модернізацію армії.

Про це повідомило агентство Bloomberg, пише "Європейська правда".

Цього року балканська країна може вкласти додаткові 700 мільйонів євро до оборонного бюджету, який складає майже 1,5 мільярда доларів, заявив Вучич на виставці озброєнь IDEX 2023 в Абу-Дабі. 

За його словами, ці кошти будуть спрямовані на модернізацію танків, додаткові 200 бронемашин, бойові безпілотники і залучення новобранців до елітних підрозділів.

За його словами, угода про закупівлю літаків Rafale у французької компанії Dassault Aviation SA може коштувати ще 3 мільярди євро, якщо переговори з виробником будуть успішними. 

У квітні минулого року президент заявив, що Сербія, яка традиційно залежить від російських військових літаків і технологій, може придбати щонайменше 12 Rafale.

"Наша армія повинна бути набагато, набагато сильнішою. Це важливо для виживання Сербії, нам потрібні сильні стримуючі фактори", - сказав Вучич у понеділок в прямому телевізійному ефірі. 

Як повідомлялося, Росії приписують планування заворушень у Сербії. Деталі у статті: "Хто підпише – той буде вбитий". На що піде РФ, щоб зберегти вплив на Сербію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: