Німці підтримують переговори між Україною та Росією, але не за будь-яку ціну - опитування

Субота, 25 лютого 2023, 12:08

Більшість німців вважають, що федеральний уряд повинен робити більше, ніж раніше, для сприяння мирним переговорам між Україною та Росією.

Про це свідчать результати нового соціологічного опитування, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Spiegel.

Згідно з опитуванням, проведеним цього тижня інститутом онлайн-опитувань Civey, 63% респондентів висловилися за більшу активність федерального уряду в цьому питанні. 21% опитаних були проти того, щоб федеральний уряд просував такі мирні переговори.

Однак громадяни Німеччини не хочуть таких переговорів за будь-яку ціну. 42% респондентів вважають, що метою таких переговорів для України має бути відновлення кордонів країни до анексії Криму в 2014 році. 33% виступають за те, щоб Україна наполягала лише на своїх сухопутних кордонах до нападу Росії у 2022 році, 17% респондентів виступають за те, щоб Україна відмовилася від більшої території в обмін на виведення російських військ.

Лише кожен п'ятий (22%) погоджується з тим, що Україна повинна припинити оборонятися, щоб якнайшвидше закінчити війну.

Між Сходом і Заходом Німеччини існують чіткі відмінності майже з усіх питань. На Сході більше підтримують мирні переговори, проти поставок зброї та припинення Україною військового захисту.

Позиція прихильників "Зелених" також виділяється в результатах: вони найбільше підтримують постачання зброї і вважають перемогу Росії у війні сценарієм, який їх найбільше турбує. У жодній партії немає меншої частки тих, хто хоче, щоб федеральний уряд робив більше для мирних переговорів.

Нагадаємо, Німеччина поставить Україні 18 основних бойових танків замість 14, про які повідомлялося раніше. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: