Профспілки Франції оголосили чергові страйки проти пенсійної реформи на 7 березня

Понеділок, 27 лютого 2023, 21:04

Наступна, вже шоста хвиля масових страйків проти пенсійної реформи у Франції запланована на наступний вівторок, 7 березня, після того, як до неї долучилась профспілка залізничних працівників CFDT Cheminots.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

У Франції вп'яте збирається масштабний протест проти пенсійної реформи

У заяві CFDT Cheminots зазначається, що 80% членів профспілки підтримали продовження страйку проти пенсійної реформи і закликали "посилити рух", аби примусити французький уряд відмовитись від планів.

Прем’єр-міністерка Франції Елізабет Борн, коментуючи оголошення, закликала до відповідальності. "Усі мають брати до уваги потреби французів подорожувати, тож це заклик ути відповідальними", – сказала вона ЗМІ.

Раніше продовження страйків проти пенсійної реформи, які тривають 24 години в певні дні, підтримали інші великі транспортні профспілки. Вони намагаються координувати свої дії, щоб досягти найбільшого тиску на уряд.

Рейтинг президента Франції впав до трирічного мінімуму через непопулярну пенсійну реформу

Нагадаємо, план уряду Франції передбачає поступове підвищення віку виходу на пенсію на три місяці щороку, щоб до 2030-го він досяг цільового показника в 64 роки замість нинішніх 62. Крім того, з 2027 року – на вісім років раніше, ніж планувалось до цього – для отримання повної пенсії необхідно буде відпрацювати мінімум 43 роки.

За даними останніх опитувань, 72% французів виступають за продовження протестів проти пенсійної реформи, і близько 40% вважають, що потрібні більш рішучі форми протесту. 

Читайте також: Два роки пенсії, що збурили Францію: чи призведуть масштабні протести до розпуску парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: