У Туреччині врятували з-під завалів кота, який провів там 21 день після руйнівних землетрусів

відео
Вівторок, 28 лютого 2023, 15:28

У Туреччині на 21-й день після землетрусів рятувальники знайшли під завалами живого кота.

Як повідомляє "Європейська правда", відео з котом у руках рятувальника служби надзвичайних ситуацій AFAD поширила низка турецьких ЗМІ.

Кота врятували з-під завалів у районі міста Адияман, що зазнало значних руйнувань внаслідок землетрусів 6 лютого. Тварину передали у ветеринарну клініку для оцінки стану і подальшої реабілітації. 

Портал Cumhuriyet повідомляє, що у місті Кахраманмараш з перших днів після землетрусу створили волонтерський центр для допомоги домашнім улюбленцям, врятованим з-під завалів. Туди приїхали охочі допомагати ветеринари з усієї країни, а звичайні люди й громадські ініціативи почали надсилати кошти і матеріальну допомогу. 

 

За увесь час через центр пройшли близько 400 котів і собак, одного з врятованих котів витягли з-під завалів на 17-й день.

Нагадаємо, 6 лютого південний схід Туреччини і прилеглі райони Сирії сколихнули два землетруси магнітудою 7,7 та 7,6. Підтверджена кількість загиблих внаслідок руйнувань в обох країнах вже перевищила 50 тисяч осіб. Після того сталося ще три значних землетруси, які теж спричинили руйнування будівель і смерті близько десятка людей.

Турецька влада анонсувала масштабне розслідування і почала масові арешти забудовників та підрядників, чиї будівлі не витримали поштовхів і цілковито зруйнувалися. Під слідством перебувають вже понад 600 осіб. 

Читайте також на цю тему: Корупція вбиває. Як забудовники і влада помножили кількість жертв землетрусу в Туреччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: