В Іспанії суд підтвердив право ходити вулицями голяка 

П'ятниця, 3 лютого 2023, 19:27

Іспанський суд виніс рішення на користь чоловіка, якого оштрафували за прогулянку голим вулицями міста Альдая в регіоні Валенсія, а потім він спробував відвідати судове засідання в оголеному вигляді.

Про це повідомило агентство Reuters, пише "Європейська правда".

У своїй заяві топ-суд регіону Валенсія повідомив, що він відхилив апеляцію на рішення суду нижчої інстанції про відміну штрафів, накладених на чоловіка за те, що його бачили голим на вулицях міста Альдая на околиці столиці регіону.

Суд, однак, визнав "правовий вакуум" в іспанському законодавстві щодо публічної наготи.

29-річного Алехандро Коломара зняли на відео, коли він прибув до суду в одних туристичних черевиках, після чого йому було наказано одягтися, щоб увійти до будівлі. 

На суді він стверджував, що штрафи порушують право на ідеологічну свободу.

Чоловік розповів агентству Reuters, що почав роздягатися на публіці в 2020 році і, ходячи голим, отримував більше підтримки, ніж образ, хоча одного разу йому погрожували ножем.

"Штраф не має жодного сенсу", - сказав він. "Вони звинуватили мене в непристойному ексгібіціонізмі. Згідно зі словником, це має на увазі сексуальні наміри, а (це) не має нічого спільного з тим, що я робив", - зазначив чоловік.

Публічна нагота дозволена в Іспанії з 1988 року. Будь-яка людина може ходити голою вулицею без арешту, але деякі регіони, такі як Вальядолід та Барселона, ввели свої власні закони, що регулюють нудизм, особливо далеко від пляжу. 

Суд зазначив, що в Альдаї немає закону, який забороняє нудизм.

Суд Валенсії ухвалив, що Коломар "обмежився тим, що залишався чи ходив голим у різний час на двох різних вулицях Альдаї", і його поведінка не передбачала "порушення безпеки громадян, спокою чи громадського порядку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: