У Туреччині затримали чотирьох осіб через "провокаційні пости" про землетрус

Вівторок, 7 лютого 2023, 12:28

Турецька поліція у вівторок заявила, що затримала чотирьох осіб за "провокаційні пости" в соціальних мережах після руйнівних землетрусів на півдні Туреччини.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство AFP.

Чотири особи були затримані після того, як співробітники поліції знайшли акаунти, що містили "провокаційні пости, спрямовані на створення страху і паніки", заявили в поліції.

Поліція додала, що триває більш широке розслідування щодо акаунтів у соціальних мережах, але не надала жодної інформації про зміст цих постів.

Турецькі соціальні мережі наповнили повідомлення від людей, які скаржаться на відсутність пошуково-рятувальних робіт у їхньому регіоні, зокрема в Хатаї. У вівторок поліція, схоже, відреагувала на ці скарги.

"Інформація про адресу та місцезнаходження громадян, які звертаються за допомогою, негайно з'ясовується і встановлюється координація", - заявили в поліції.

За останні кілька років турецька влада почала боротися з публікаціями в соціальних мережах, особливо з тими, які вважаються такими, що підтримують "терор", але це призвело до звинувачень в обмеженні свободи вираження поглядів.

Як повідомлялося, кількість загиблих унаслідок руйнівних землетрусів у Туреччині та Сирії у вівторок перевищила 5 тисяч осіб.

Згідно з даними турецького уряду, землетрус прямо вплинув на 16% населення Туреччини.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: