У Туреччині та Сирії вже понад 9400 жертв: землетрус став найсмертельнішим за 10 років

Середа, 8 лютого 2023, 10:26

Кількість жертв землетрусу на півдні Туреччини і півночі Сирії перевищила 9 400 осіб, що робить його найсмертоноснішою сейсмічною подією за останні десять років.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

У середу турецька влада оновила кількість загиблих до 6 957 осіб. 

Посол України показав, як українські рятувальники вирушають до Туреччини

У сусідній Сирії уряд повідомив про 1250 загиблих в результаті землетрусу, що стався в понеділок на підконтрольних йому територіях. 

"Білі шоломи", волонтери, які надають першу допомогу в контрольованому повстанцями анклаві, повідомили про 1280 загиблих.

Понад 30 тисяч людей отримали поранення, і влада очікує, що кількість загиблих продовжить зростати, оскільки рятувальники намагаються витягти вцілілих з-під завалів у містах і селищах на великій території.

У 2011 році землетрус магнітудою 9,0 біля північно-східного узбережжя Японії викликав цунамі, яке забрало життя майже 20 тисяч людей. 

Землетрус магнітудою 7,8 у Непалі в 2015 році забрав життя понад 8 800 людей.

Напередодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив надзвичайний стан на три місяці в 10 провінціях для того, щоб пошуково-рятувальні операції та інші заходи були проведені якнайшвидше.

Як повідомлялося, двоє українців, яких турецька сторона вважала загиблими після серії руйнівних землетрусів у країні, були врятовані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: