Уряд Асада через два дні після руйнівних землетрусів попросив допомоги у ЄС

Середа, 8 лютого 2023, 14:13

Європейська комісія підтвердила в середу, що через два дні після руйнівного землетрусу сирійський уряд попросив Євросоюз про допомогу. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euronews.

"Сьогодні вранці ми також отримали запит від уряду Сирії до ЄС щодо допомоги через Механізм цивільного захисту. Ми поділилися цим запитом з державами-членами ЄС і заохочуємо їх надати необхідну допомогу в натуральній формі", - сказав журналістам комісар з кризових питань Янез Ленарчич.

Запит від сирійського уряду містить довгий список пунктів, додав він, таких як допомога в пошуково-рятувальних роботах, медичні предмети, включаючи ліки, а також продукти харчування та "типові предмети екстреної допомоги".

Туреччина, яка є частиною Механізму цивільного захисту ЄС, у понеділок вранці звернулася за допомогою до європейських партнерів, включаючи численні пошуково-рятувальні команди, які прибули до країни того ж дня.

Станом на 8 лютого кількість загиблих внаслідок землетрусів у Сирії та Туреччині перевищила 11 тисяч людей, кількість поранених йде на десятки тисяч.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.