Кулеба поговорив з колегою з Нідерландів: подякував за Leopard-1 та підняв питання про F-16

Середа, 8 лютого 2023, 18:56

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та очільник МЗС Нідерландів Вопке Хукстра провели телефонну розмову, у якій обговорювали у тому числі можливість постачання Україні західних винищувачів F-16.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вони розповіли у своїх Twitter.

Дмитро Кулеба зазначив, що вони скоординували кроки на міжнародній арені перед річницею з початку повномасштабної війни.

"Я подякував за останнє рішення про танки, а також підняв питання про F-16. Ми продовжуємо діалог з Нідерландами та іншими країнами щодо бойових літаків", - розповів він.  

Вопке Хукстра зазначив, що підтримка України з боку Нідерландів залишиться непохитною і триватиме стільки, скільки буде потрібно. 

"Це буде і фінансова, і гуманітарна, і військова підтримка - про що, зокрема, свідчить наше вчорашнє рішення допомогти Україні отримати танки Leopard-1A5 у співпраці з Німеччиною та Данією", - написав він.

Вопке Хукстра додав, що обговорювали також механізми притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії та воєнні злочини у контексті подальших засідань Генасамблеї ООН та Ради безпеки ООН.

Раніше прем'єр Нідерландів Марк Рютте сказав, що Нідерланди готові розглянути запит України на постачання винищувачів F-16, але поки такого запиту не надходило.

Міністерка оборони повідомила, що вартість наданої Україні військової допомоги вже перевищує мільярд євро. 

Читайте також: Допомога найвищого рівня: на які військові літаки може розраховувати Україна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: