Прем’єрка Естонії вважає, що країни ЄС мають купувати зброю і боєприпаси для України

Четвер, 9 лютого 2023, 10:52

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що країни-члени Європейського Союзу повинні спільно купувати зброю і боєприпаси для України.

Про це вона сказала перед неформальним самітом ЄС у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Дуже важливо, щоб ми прискорили військову допомогу Україні", - підтвердила Каллас.

На порядку денному зустрічі глав держав та урядів Європейського Союзу - підтримка України, економічна конкурентоспроможність та міграція. Президент України Володимир Зеленський, який у середу відвідав Лондон і Париж, також візьме участь у саміті в четвер у Брюсселі.

Естонія поставила за мету, щоб зустріч просунула вперед створення спеціального міжнародного трибуналу для України для розгляду злочинів російської агресії, використання заморожених російських активів на підтримку України, а також збільшення військової допомоги Україні та нарощування виробничих потужностей оборонної промисловості. У контексті міграції Естонія орієнтується на співпрацю з країнами походження і транзиту мігрантів та зміцнення зовнішнього кордону Європейського Союзу.

Нагадаємо, в понеділок президент Європейської ради Шарль Мішель офіційно запросив Володимира Зеленського взяти участь у саміті Європейського Союзу 9-10 лютого у Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: