В МЗС РФ виключили перегляд рішення про призупинення ядерного договору зі США

Середа, 1 березня 2023, 15:56

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергєй Рябков заявив, що Москва не переглядатиме рішення про призупинення дії нового Договору про стратегічні наступальні озброєння (СНО) зі Сполученими Штатами доти, доки Вашингтон не змінить свою політику щодо України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Интерфакс".

"Ми звернули увагу на те, що у Вашингтоні офіційні особи говорять про те, що за закритими каналами обговорення цієї тематики ведеться. Я можу підтвердити, що це дійсно так", - сказав Рябков.

Він зазначив, що "за великим рахунком все сказано і по відкритих каналах".

"Президент Росії неодноразово вже висловився на цю тему, зокрема після виступу з посланням Федеральним зборам, є і відповідна заява МЗС, були й інші коментарі", - додав заступник глави МЗС РФ.

"Поки Сполучені Штати не змінять свою поведінку, поки ми не побачимо ознак здорового глузду в тому, що вони здійснюють стосовно України, в Україні, не бачимо шансів для того, щоб рішення про зупинення ДСНО було переглянуте або заново вивчене", - підкреслив Рябков.

Відповідаючи на запитання про те, чи можливі контакти з представниками США на полях конференції з роззброєння в Женеві, він додав, що "на цю тему нема чого оголосити".

Президент Росії Владімір Путін у вівторок підписав закон про "призупинення" участі Москви в Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3) зі США, який залишається останньою угодою, що обмежує стратегічні ядерні арсенали обох держав.

Нагадаємо, після оголошення російського президента парламент Росії на засіданні 22 лютого проголосував за закон, що припиняє участь РФ у Договорі про стратегічні наступальні озброєння. Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію переглянути своє рішення про призупинення своєї участі у договорі про СНО, а президент США Джо Байден назвав його "великою помилкою".

Російська сторона покладає на США провину за своє рішення призупинити дію Договору про СНО-3 і запевняє, що не збирається у зв’язку з цим збільшувати власний ядерний арсенал.

Читайте також: Останній крок ядерного шантажу РФ: що означає зупинка угоди, яка контролює гонку озброєнь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: