Вучич обіцяє покарати сербів, які воюють в Україні у складі ПВК "Вагнер"

Середа, 1 березня 2023, 16:07

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що вживатиме заходів проти сербів, які вирішили долучитись до лав приватної військової компанії "Вагнер" і вирушити в Україну на війну.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю Politico.

У Сербії позиваються проти ПВК "Вагнера" через вербування найманців на війну в Україні

"Мені не потрібна підтримка "Вагнера", мені не потрібно, щоб вони аплодували або критикували мене", – наголосив Вучич, як пише Politico, "єдиний раз за всю нашу розмову виявивши роздратування".

Він додав, що сербів, яких завербували воювати в Україні, "заарештують, коли вони повернуться до Сербії і опиняться в межах досяжності наших інституцій".

"У дружній країні так не вербують", – додав Вучич.

У США занепокоєні зростанням впливу ПВК "Вагнера" в Сербії, Білорусі та Африці – ЗМІ

Як відомо, сербські добровольці брали участь у бойових діях на боці проросійських сил в Україні в 2014 і 2015 роках. Законодавство Сербії забороняє участь своїх громадян у конфліктах за кордоном, і кілька людей були засуджені за це.

Інформація про участь сербів у війні в Україні на боці Росії почала поширюватись у соцмережах у середині січня. Тоді у російському "ВКонтакте" з’явились фото з нібито сербськими бойовиками, які прибули в Запорізьку область.

Після цього президент Сербії Александар Вучич заявив, що Росія повинна припинити спроби вербування сербів для участі у воєнних діях на боці ПВК "Вагнер" в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: