Організована ЄС конференція для допомоги Туреччині й Сирії після землетрусів пройде 20 березня

П'ятниця, 10 березня 2023, 13:23

Європейська комісія та головування Швеції в Раді ЄС 20 березня в Брюсселі проведуть міжнародну конференцію донорів для підтримки людей у Туреччині та Сирії, які постраждали від нещодавніх руйнівних землетрусів.

Про це повідомила комісія 10 березня, пише "Європейська правда".

Конференція донорів буде відкрита для держав-членів ЄС, країн-кандидатів і потенційних кандидатів, сусідніх країн і країн-партнерів, членів G20, за винятком Росії, держав-членів Співробітництва Перської затоки, а також ООН, міжнародних організацій, гуманітарних організацій і міжнародних та європейських фінансових установ.

"Через шість тижнів після руйнівних землетрусів у Туреччині та Сирії ми збираємося разом, щоб підтримати тих, хто пережив цю трагедію. Наша солідарність і надалі буде такою ж сильною, якою вона була в перші години після землетрусу", - прокоментувала глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Програма розвитку ООН (ПРООН) оцінює збитки, завдані в результаті руйнівних землетрусів у Туреччині, в суму, що може перевищувати 100 мільярдів доларів.

Унаслідок землетрусів на початку лютого, які зачепили Туреччину та Сирію, загинули понад 52 тисячі людей. 

Турецька влада анонсувала масштабне розслідування і почала масові арешти забудовників та підрядників, чиї будівлі не витримали поштовхів і цілковито зруйнувалися.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: