Посол США закликав Орбана відмовитися від Росії

П'ятниця, 10 березня 2023, 18:21

Посол США в Угорщині Девід Прессман заявив, що прем'єр-міністр Віктор Орбан опинився на роздоріжжі, і що настав час для нього відвернутися від Росії і зміцнити відносини з західними союзниками.

 Про це пише Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

"Угорщина досягла важливого моменту у визначенні свого майбутнього шляху. У той час, як по сусідству з нами вирує невиправдана війна Росії, настав час для зміцнення відносин між Угорщиною та її трансатлантичними союзниками і партнерами", - сказав Прессман.

Незвично пряме зауваження чинного посла США про міжнародну політику партнера по НАТО посилює тиск на Орбана, щоб він припинив більш ніж десятирічні зусилля зі зміцнення зв'язків з Росією.

У четвер Орбан заявив, що Угорщині, можливо, доведеться "добре подумати" про свої відносини з Москвою після вторгнення Путіна в Україну.

Раніше Орбан критикував санкції ЄС проти Росії, відмовився від надання військової допомоги Києву і затягував із вступом Фінляндії та Швеції до НАТО.

Його адміністрація була позбавлена більшої частини фінансування з боку ЄС через занепокоєння щодо хабарництва та верховенства права.

У п'ятницю Орбан заявив, що імовірність переростання війни в Україні в глобальний конфлікт зростає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: