Лікарню в Бельгії за якість їжі відзначив престижний гід Франції

Вівторок, 14 березня 2023, 23:03

Лікарня AZ Groeninge в місті Кортрейк на заході Бельгії отримала офіційну відзнаку від Gault & Millau – впливового французького гіда, який оцінює рейтинг ресторанів, готелів і крамниць.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Виконавчий директор Gault & Millau в країнах Бенілюксу Марк Деклерк зазначив, що гід уже понад десять років співпрацює з лікарнями й будинками для людей похилого віку щодо харчування, яке подається працівникам та мешканцям.

Лікарня запросила експертів Gault & Millau, щоб вони проінспектували їжу та запропонували поради щодо її покращення, зокрема щодо рибних страв, соусів та порцій картоплі.

Гід визначив, що харчування в лікарні відповідає високим стандартам, і, за словами Деклерка, він би з радістю приготував деякі з цих страв у себе вдома.

"Люди не хочуть обов'язково надто складних речей. Зробіть це здоровим, зробіть це смачним... Намагайтеся готувати для них так, як ви готуєте для себе", – пояснив представник Gault & Millau в інтерв’ю Reuters.

AZ Groeninge стала першою лікарнею в країнах Бенілюксу, яка була відзначена Gault & Millau. Це, однак, не означає, що її страви не потраплять до ресторанного гіда.

Як повідомлялось, міністерство регіонального розвитку Чехії в найближчі тижні має вирішити, чи буде країна платити Michelin гонорар за включення до престижного гастрономічного путівника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: