Чехія може відмовитись від перебування в гіді Michelin – треба платити

Субота, 11 березня 2023, 14:07

Міністерство регіонального розвитку Чехії в найближчі тижні має вирішити, чи буде країна платити Michelin гонорар за включення до престижного гастрономічного путівника.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", в інтерв'ю ČTK повідомив заступник керівника відділу комунікації міністерства Петр Валечко.

З цього року Michelin почав стягувати плату з відомств країн, які відповідають за туризм, за включення до свого путівника. У результаті Чехія, яка має сплатити 10 мільйонів крон на наступні три роки, в ньому наразі не перебуває.

За словами Валечека, міністерство регіонального розвитку Чехії разом з агентством CzechTourism, представниками чеської гастрономії та іншими організаціями розглядає можливі сценарії і можливий обсяг підтримки гастрономії та туризму в Чехії.

"Подальший курс дій буде визначений у найближчі тижні", – додав він.

Асоціація шеф-кухарів і кондитерів Чехії заявила, що підтримує сплату внеску ресторанному гіду, а також поширення цієї програми на всю країну – наразі інспектори обмежуються лише Прагою.

Зазначимо, що у 1998 році празький ресторан Allegro в готелі Four Seasons отримав зірку Michelin першим серед посткомуністичних країн. Нині її мають два ресторани чеської столиці.

Одна зірка Michelin вказує на дуже хороший ресторан у своїй категорії, дві зірки – на видатну кухню, яку варто відвідати, а три зірки – на виняткову кухню, яка варта особливої поїздки. Досі празькі ресторани ніколи не отримували більше однієї зірки в одному огляді.

Кілька років тому Michelin потрапив у скандал, назвавши борщ "російським" у своєму пресрелізі з нагоди запуску в ресторанах Москви. Після цього ресторанний гід приніс вибачення й змінив формулювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: