Прем'єр Латвії за те, щоб розпочати переговори про вступ України в ЄС ще цього року

Середа, 15 березня 2023, 13:59

Прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш виступив за початок переговорів про вступ України до Європейського союзу ще цього року, навіть якщо бойові дії ще тривають.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у листі прем'єра Латвії, опублікованому Financial Times.

"Протягом цього року, навіть якщо військові дії все ще тривають, ми повинні офіційно розпочати переговори про вступ України до ЄС" - заявив він.

На думку Каріньша, це необхідно з трьох причин.

"По-перше, тому що це допоможе зміцнити моральний дух і рішучість української армії і народу не піддатися російській агресії. По-друге, початок переговорів посилить мету і темпи необхідних реформ, які Україна, як і будь-яка інша країна-кандидат, повинна пройти, щоб отримати право на вступ до ЄС. І, по-третє, результат успішної заявки України на вступ до ЄС додасть необхідної сили та економічного потенціалу нашому спільному ринку. Виграш для всіх" - вважає Каріньш.

Як повідомлялося, Каріньш також вважає, що після завершення бойових дій Україна має стати членом НАТО з усіма гарантіями безпеки, які з цього випливають.

Нагадаємо, перша оцінка Єврокомісії щодо прогресу України у виконанні "кандидатських критеріїв" буде представлена у травні, і до того часу Київ планує завершити виконання більшості з них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.