У поліції Парижа погодили заходи примусу стосовно страйкуючих сміттярів

Четвер, 16 березня 2023, 10:26

Префект поліції Парижа оголосив про необхідність примусового вилучення сміттярів з протестних акцій проти пенсійної реформи, щоби вивезти відходи з вулиць столиці.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BFMTV.

Префектура Парижа вирішила вжити заходів та примусити працівників сміттєвозів з'явитися на роботу через те, що у Парижі скупчилося вже 7600 тонн невивезених відходіві  ситуація в деяких районах стала критичною. Працівники сміттєвозів страйкують більше тижня.

Це рішення стало наслідком напруженого протистояння між главою МВС Жеральдом Дарманеном та мером Парижа Анн Ідальго. Хоча міністр звернувся до мера з проханням вжити заходів і самостійно "реквізувати" (примусово залучати) сміттярів, Ідальго пояснила, що не буде виконувати його прохання.

Після рішення префекта поліції мер має надати йому список персоналу, який підлягає примусовому залученню до роботи.

"Нас реквізиція не турбує, не лякає", - прокоментував Тьєррі Делепін, заступник генерального секретаря профспілки CGT SPPTE-RP.

"Нас би тут не було, якби до нас краще дослухалися і краще розглядали питання, які ми виносили на обговорення, і пропозиції, які ми робили. Ми в боротьбі, і найголовніше для нас – це відкликання цієї (пенсійної - Ред.) реформи", – заявив він.

Як повідомили BFMTV у профспілках, хоча збирачі сміття "не відчувають занепокоєння", вони розглядають можливість зумисно працювати повільніше, якщо їх примусять повернутись до роботи.

Як відомо, паризькі сміттярі із 6 березня страйкують на знак протесту проти суперечливої пенсійної реформи, за яку виступає президент Франції Еммануель Макрон. Реформа, яка може бути офіційно ухвалена парламентом країни до кінця тижня, збільшить пенсійний вік для сміттярів з 57 до 59 років.

У вівторок профспілки сміттярів вирішили продовжити страйк щонайменше до 20 березня, на вулицях Парижа на той час лежало вже близько семи тисяч тонн сміття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.