Кремль заявив, що владу Молдови вразила "русофобська інфекція"

Четвер, 16 березня 2023, 11:47

Речник Кремля Дмитрій Пєсков вважає, що керівництво Молдови заразилося "русофобською інфекцією", у той час як Москва прагне добросусідських відносин із Кишиневом.

Про це він заявив у коментарі російським ЗМІ, пише "Європейська правда".

Пєсков заперечив недружні наміри Москви щодо Молдови та вважає, що влада країни має нібито безпідставні стереотипи щодо Росії.

Прихильники проросійської партії "Шор" влаштували блокаду доріг у Молдові

Його заява з'явилася після того, як журналісти-розслідувачі кількох країн опублікували матеріали про російську стратегію впливу на Молдову, яку, вочевидь, розробили у Кремлі близько двох років тому. Пєсков заявив, що нічого не знає про цю стратегію.

"Мені невідомо нічого про існування такого плану. Я не виключаю, що це якась чергова фальшивка, які зараз публікуються у західних ЗМІ", - заявив речник Кремля.

Він сказав, що Росія завжди "була, є і залишається відкритою для налагодження добросусідських взаємовигідних відносин, у тому числі з Молдовою". 

"Нам дуже шкода, що сьогоднішнє керівництво Молдови має зовсім нічим не виправдані й не засновані ні на чому стереотипи стосовно Москви. Вони вражені, напевно, такою русофобською інфекцією", - сказав Пєсков.

Опублікована у ЗМІ стратегія визначає 2030 рік як "крайній термін" взяття під політичний контроль Молдови та її дистанціювання від західних партнерів. 

Минулого тижня стало відомо, що США мають розвіддані про причетність Росії до намірів повалити владу в Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: