КДБ Білорусі заявив про ліквідацію "іноземця-терориста" у Гродно

Неділя, 19 березня 2023, 17:07

Комітет держбезпеки Білорусі заявив про загибель під час затримання іноземця, який нібито планував теракт. 

Про це повідомляє Zerkalo.io, пише "Європейська правда".

Спершу у білоруських Telegram-каналах почала поширюватися інформація про стрілянину та вибухи у Гродно в районі вулиць Курчатова та Врубльовського, після чого спецпризначенці нібито когось забрали з собою. Писали також про "близько 10 співробітників міліції та бус", події розгортались близько 14 години за місцевим часом. 

Згодом з’явилася заява КГБ Білорусі, у якій відомство стверджує, що затримували іноземця, який нібито готував теракт на території Білорусі. 

"Під час спеціальних заходів з припинення діяльності осіб, які пробралися на територію Республіки Білорусь з метою вчинення теракту, 19 березня 2023 року у Гродно на вул. Курчатова ліквідували іноземного громадянина Л. Зазначена особа з використанням автоматичної зброї та шляхом підриву бойових гранат чинила опір бійцям спецпідрозділу КГБ групи "А", - заявили у відомстві. 

Нагадаємо, раніше у березні авторитарний лідер Білорусі Александр Лукашенко підписав закон, що запроваджує смертну кару для посадовців та військових за держзраду.

Навесні 2022 року Лукашенко підписав зміни до законодавства, які уможливили засудження до страти за "замах на тероризм".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: