Формат участі Зеленського в саміті НАТО ще обговорюється – генсек

Вівторок, 21 березня 2023, 17:57

Президент України Володимир Зеленський отримав запрошення на саміт Північноатлантичного альянсу в липні, але в якому саме форматі він братиме участь, наразі не визначено.

Про це, як передає кореспондент "Європейської правди", на пресконференції у вівторок у Брюсселі заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

"Що стосується саміту (НАТО – Ред.), то ми ще остаточно не визначилися з форматом, але я запросив президента Зеленського на саміт. У якому саме форматі ми зустрінемося, це ще не вирішено", – зазначив він.

На початку березня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що запросив президента Володимира Зеленського взяти участь у саміті Альянсу в Вільнюсі. Столтенберг висловив сподівання, що на саміті домовляться про нові кроки і заходи актуальної допомоги та про довгострокову підтримку України.

В Офісі президента своєю чергою сподіваються, що на саміті НАТО у липні Україна отримає безпекові гарантії.

Володимир Зеленський вважає, що на саміті Альянс має запропонувати подальші кроки для членства України – зокрема, стратегічні гарантії безпеки на її шляху євроатлантичної інтеграції.

Дивіться також: Домовленість про вступ України до НАТО. Коли її чекати, якою вона буде? Детальний розбір

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.