В уряді Німеччини спростували плани вигнати 30 російських дипломатів

Понеділок, 27 березня 2023, 17:17

Міністерство закордонних справ Німеччини в понеділок офіційно спростувало інформацію про плани вислати кількадесят російських дипломатів.

Про це, як пише "Європейська правда", представник німецького МЗС сказав у понеділок на питання кореспондента DW.

Видання не наводить прямої цитати, лише зазначаючи, що "повідомлення про плани щодо висилки дипломатів РФ із Німеччини спростувало МЗС ФРН".

Напередодні журнал Focus заявив, що глава німецького МЗС Анналена Бербок збирається вислати понад 30 російських дипломатів із Німеччини через підозри в дезінформації та можливому вербуванні інформаторів.

Повідомлялось, що підозрювані росіяни нібито використовують свій дипломатичний імунітет, щоб незаконно вербувати німецьких інформаторів із політики, бізнесу, науки та війська для агентурних, диверсійних чи дезінформаційних операцій.

Також наводилась статистика, згідно з якою російські спецслужби в Німеччині укомплектовані потужніше, ніж за часів холодної війни, і налічують близько 160 офіцерів.

Зазначимо, що лише в понеділок у Польщі затримали громадянина іншої держави, якого підозрюють у збиранні й передачі інформації в інтересах Росії, він вже визнав, що здійснював таку діяльність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: