У Франції знову очікують перебоїв з транспортом у 10-й день страйків через пенсійну реформу

Вівторок, 28 березня 2023, 08:59

У Франції 28 березня знову очікують труднощів з рухом транспорту через продовження масових страйків у зв’язку зі схваленням непопулярної пенсійної реформи. 

Про це повідомляє Le Figaro, пише "Європейська правда".

Численні профспілки закликали знову вийти на протести, що зробить вівторок 10-м днем масових страйків відтоді, як президент і уряд вирішили затвердити пенсійну реформу в обхід парламенту.

У зв’язку з протестами очікуються перебої у багатьох сферах повсякденного життя, передусім у транспорті. Оператор громадського транспорту Парижа RATP очікує дуже великих перебоїв з рухом приміських електричок і на деяких лініях метро, тоді як автобуси і трамваї мають курсувати за звичайним графіком. 

Неприємності чекають і пасажирів потягів далекого прямування – на рейси вийде приблизно три з 5 потягів TGV і дві третини TER. Оператор SNCF радить за можливості перенести поїздки на інший день. 

Через триваючий страйк авіадиспетчерів Головне управління цивільної авіації (DGAC) знову розпорядилося скасувати близько 20% рейсів до аеропорту "Париж-Орлі", Марселя, Тулузи й Бордо.

Окрім працівників транспорту, страйкують і в багатьох інших сферах – від освіти до обслуговуючого персоналу портів та сміттярів.

Протести останніх стали великою проблемою для Парижа і владі довелося повернути частину сміттярів на роботу примусово, щоб не допустити тотального колапсу з вивезенням відходів. 

Детальніше на цю тему читайте у статті Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: