Чарльз ІІІ прибуде у Німеччину з першим закордонним візитом на посту короля

Середа, 29 березня 2023, 12:20

Король Британії Чарльз ІІІ розпочне в середу свій перший закордонний візит до Німеччини, куди він прибуде після скасованого на тлі масових протестів візиту до Франції.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Чарльз мав розпочати свій візит до континентальної Європи у неділю з Франції. Але його скасували через страйки та заворушення проти пенсійної реформи президента Еммануеля Макрона.

У середу президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і його дружина Ельке Буденбендер зустрінуть Чарльза ІІІ та королеву-консорта Каміллу із повними військовими почестями біля Бранденбурзьких воріт у Берліні. 

Пізніше королівське подружжя стане почесними гостями на державному банкеті в замку Бельвю, офіційній резиденції президента Німеччини.

Король Чарльз III зустрівся з українськими біженцями під час візиту до Шотландії

У четвер Чарльз ІІІ зустрінеться з канцлером Олафом Шольцом і виступить у Бундестазі, нижній палаті парламенту Німеччини. 

Потім він зустрінеться з деякими українськими біженцями, які знайшли прихисток в Німеччині після початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року, і поспілкується з британськими та німецькими військовими, які разом працюють над спільними проєктами.

Наступного дня королівське подружжя поїде до Гамбурга, де відвідає Меморіал Святого Миколая - церкву, яка сильно постраждала під час бомбардувань у Другій світовій війні. Перебуваючи там, король і президент Німеччини покладуть вінки в рамках короткої меморіальної церемонії.

Востаннє Чарльз ІІІ відвідав Німеччину як принц Уельський у 2020 році, щоб відзначити Національний день скорботи за жертвами війни.

Візит відбудеться напередодні коронації 74-річного Чарльза 6 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.