Біженця, який підпалив собор XV століття у французькому Нанті, засудили до чотирьох років в’язниці

Середа, 29 березня 2023, 22:37

Кримінальний суд французького міста Нант визнав 42-річного біженця з Руанди Еммануеля Абайсенгу винним у підпалі старовинного собору й засудив до чотирьох років позбавлення волі попри те, що чоловіка визнали неосудним.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Обвинувачення вимагало для Абайсенги, який підпалив Нантський собор XV століття у 2020 році та якому інкримінували "знищення чужого майна в небезпечний спосіб", шість років ув'язнення в разі визнання його неосудності й вісім – у протилежному випадку.

Окрім вироку, суд заборонив ув’язненому носити зброю й перебувати в департаменті Атлантична Луара, адміністративним центром якого є Нант, протягом п'яти років.

Нагадаємо, пожежа в Нантському соборі – архітектурній пам’ятці XV століття – сталась у липні 2020 року, в результаті чого вогонь повністю знищив орган.

Незабаром поліція затримала підпалювача – Абайсенгу, який працював у соборі волонтером і зізнався у скоєному. Чоловік за кілька років до того приїхав до Франції з Руанди й безуспішно клопотав про надання притулку.

Під час суду в біженця діагностували численні проблеми зі здоров’ям, зокрема глухоту, нетримання сечі, проблеми з легенями і розлади харчової поведінки. Він також кілька разів перебував у психіатричній лікарні.

Абайсенга також фігурує в іншому кримінальному розслідування – щодо вбивства отця Олів'є Мери в серпні 2021 року в департаменті Вандея. За словами адвоката чоловіка, суд над ним може відбутися в кінці 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: