У Молдові заперечили підготовку з Україною "спеціальної військової операції" проти Придністров’я

П'ятниця, 3 березня 2023, 14:28

Віцепрем’єр Молдови з питань реінтеграції Олег Серебрян спростував заяви російської пропаганди й представників невизнаного "Придністров’я" про те, що Кишинів спільно з Києвом готує військове вторгнення на лівий берег Дністра.

Про це, як пише "Європейська правда", Серебрян сказав в інтерв’ю телеканалу Vocea Basarabiei.

"Ми дуже добре розуміємо, що однією з найбільших проблем є – і ми можемо бачити це дуже часто із заяв, які робляться в Тирасполі, – побоювання, що Республіка Молдова, або Республіка Молдова в координації з Україною, або тільки Україна, матиме намір або певні плани вирішити цей конфлікт воєнним шляхом", – сказав молдовський віцепрем’єр.

Серебрян зазначив, що в Молдові "дещо втомилися" повторювати позицію про можливість вирішення конфлікту в "Придністров’ї" тільки дипломатичним шляхом.

"Своєю чергою Київ також завжди говорив, що поважає суверенітет і територіальну цілісність Республіки Молдова і що без фактичної провокації або прохання з боку Кишинева не має жодних намірів щодо Придністровського регіону", – підкреслив він.

Україна не почне військові дії у Придністров'ї, хоча має на це право - депутат партії Санду

На питання, як оцінювати заяви України про посилення військової присутності біля "Придністров’я", віцепрем’єр Молдови сказав, що це "суверенне і цілком виправдане право України".

"Але це жодним чином не означає, що Україна готуватиме військову акцію або що існує домовленість між Кишиневом і Києвом про початок військової операції в Придністровському регіоні, це абсурд", – наголосив Серебрян.

23 лютого міноборони Росії поширило неправдиву інформацію, що українські сили найближчим часом нібито планують влаштувати збройну провокацію в Придністров'ї. Влада Молдови та України це заперечувала.

Про це дивіться інтерв'ю "ЄвроПравди" з депутатом парламенту Молдови Оазу Нантоєм: Чи зайдуть ЗСУ в Придністров'я? Що коїться на кордоні з Молдовою? Що за істерика в РФ?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: