Генсек Ради Європи у річницю звільнення Бучі й Ірпеня: без покарання винних не буде сталого миру

П'ятниця, 31 березня 2023, 11:26

Генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич у річницю звільнення Бучі й Ірпеня від російських окупантів наголосила на потребі притягнути до відповідальності винних у злочинах в Україні, в іншому разі досягти сталого миру буде неможливо.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У своїй заяві Пейчинович-Бурич підкреслила, що сьогодні виповнюється рік, як російські війська вчинили жахливі злочини проти мирного населення в Бучі та Ірпіні. Вона зауважила, що ці злочини назавжди залишаться в колективній пам’яті Європи. 

Прем’єри Словаччини, Словенії і Хорватії прибули в Україну на саміт з нагоди деокупації Бучі

"Оскільки агресія Росії триває, інші українські міста та селища стикаються з подібними злочинами. Немає місця безкарності. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Не може бути сталого миру без забезпечення відповідальності за ці та інші злочини", - заявила Пейчинович-Бурич.

Рада Європи відіграє і продовжуватиме відігравати ключову роль у тісній співпраці з Україною у забезпеченні компенсації жертвам і повної відповідальності за скоєні злочини, включаючи злочин агресії, додала генсек Ради Європи.

В лютому Пейчинович-Бурич запропонувала різні варіанти створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності керівництва РФ, а також відповідну допомогу Ради Європи.

Читайте докладно про три сценарії трибуналу для Путіна і про те, як довести до вироку міжнародний суд над керівництвом РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.