ЄС засудив стрілянину із загиблими між Азербайджаном і Вірменією в Нагірному Карабаху

Понеділок, 6 березня 2023, 20:05

Речник Європейської комісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано засудив стрілянину в Нагірному Карабаху між представниками Азербайджану та Вірменії, в результаті якої є загиблі.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в заяві Стано, опублікованій на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

"ЄС висловлює жаль у зв’язку із вчорашнім спалахом насильства на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху, який призвів до загибелі щонайменше п'яти людей. Обставини цього смертоносного інциденту мають бути повністю розслідувані", – наголосив представник Єврокомісії.

"Закликаємо всі залучені сторони проявити стриманість, щоб запобігти будь-яким подальшим діям, які можуть ще більше підірвати регіональну стабільність і поставити під загрозу мирний процес", – додав він.

Суд ООН зобов’язав Азербайджан припинити блокаду Лачинського коридору

Напередодні Вірменія та Азербайджан звинуватили одне одного у провокації на території невизнаного Нагірного Карабаху, у результаті якої є жертви та постраждалі.

Так звана влада у Степанакерті заявила, що азербайджанська диверсійна група проникла на територію Нагірного Карабаху та скоїла збройний напад на черговий автомобіль паспортно-візового відділу місцевої поліції, унаслідок чого трьох працівників поліції вбили, а одного доправили в лікарню з тяжким пораненням.

Азербайджан своєю чергою заявив про спробу перекидання військового спорядження з Вірменії до Нагірного Карабаху на поліцейських автомобілях. Там додали, що противник відкрив вогонь і унаслідок перестрілки з обох сторін є жертви і поранені.

Нагірний Карабах є міжнародно визнаною частиною Азербайджану, але під час першої війни на початку 1990-х років на території, населеній переважно етнічними вірменами, була проголошена невизнана держава. Під час шеститижневої війни 2020 року Азербайджан повернув більшу частину втраченої території.

Більше про останні події в Нагірному Карабаху читайте у статті: Азербайджан заморожує війну: чому Росія дозволила зробити холод зброєю проти Вірменії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: