МЗС: заява Лукашенка про аеродром "Мачулищі" - чергова спроба створити штучну загрозу з України

Вівторок, 7 березня 2023, 16:43

Міністерство закордонних справ заперечує заяву самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка про нібито причетність України до подій на аеродромі "Мачулищі".

Про це йдеться у заяві речника МЗС Олега Ніколенка, пише "Європейська правда".

"Категорично відкидаємо інсинуації Олександра Лукашенка про нібито причетність української сторони до подій на аеродромі "Мачулищі". Очевидно, що це є черговою спробою створити штучну загрозу зі сторони України заради виправдання своєї підтримки агресії Росії", - йдеться у заяві.

У МЗС порадили Лукашенку шукати загрозу не в Україні, а в Росії, яка всілякими способами намагається іще більше втягнути Білорусь у війну, остаточно позбавити її незалежності та суверенітету.

"Олександр Лукашенко також дозволив собі грубий персональний випад на адресу Президента України. Цей акт безсилля залишимо без відповіді", - додав Ніколенко.

Лукашенко у вівторок заявив, що "диверсією" щодо радіолокаційного літака А-50 на аеродромі "Мачулищі" Україна кинула виклик Білорусі, а українського президента Володимира Зеленського він назвав за це "гнидою". 

26 лютого на військовому аеродромі "Мачулищі" в Білорусі лунали вибухи. Потім з'явилася інформація, що був пошкоджений російський військовий літак А-50.

Представник ініціативи Bypol Олександр Азаров повідомив, що за цим стоять білоруські партизани. За його словами учасники ймовірної диверсії в Мачулищах залишили Білорусь і зараз перебувають у безпеці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: