Греція може відновити залізничне сполучення після смертельної катастрофи до кінця березня

Четвер, 9 березня 2023, 07:12

Греція може відновити залізничні пасажирські перевезення до кінця березня, як тільки буде забезпечена "абсолютна" безпека після призупинення роботи залізничної мережі в результаті смертельної залізничної катастрофи.

Про це заявив у середу міністр транспорту країни, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Пасажирські і вантажні перевезення на маршруті, що з'єднує Афіни і північне грецьке місто Салоніки, найбільш завантаженому в залізничній мережі протяжністю 2500 км, були перервані після того, як 28 лютого в результаті зіткнення потягів загинуло щонайменше 57 осіб.

"Жоден поїзд не вирушить у рейс, якщо ми не забезпечимо безпеку на максимально можливому рівні", - заявив міністр Георгіос Герапетрітіс на пресконференції, вибачившись за найсмертоноснішу залізничну катастрофу в історії Греції.

Починаючи з четверга, залізничники проводять безперервні 24-годинні страйки через аварію, що призвело до зупинки мережі. Вони звинувачують у катастрофі роки занедбаності, недостатнє інвестування і недоукомплектованість штату, що призвело до старіння залізничної інфраструктури і недосконалої системи безпеки.

Залізничні профспілки та галузеві джерела вказують на систему дистанційного спостереження та сигналізації, яка контролює рух поїздів і керує машиністами, стверджуючи, що вона не функціонувала належним чином протягом багатьох років.

Уряд звинуватив у цьому людський фактор, але прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс прийняв частину критики, заявивши, що якби така система працювала належним чином, аварії можна було б уникнути.

Герапетрітіс, який став міністром після відставки Костаса Караманліса 1 березня у зв'язку з катастрофою, сказав, що на сьогоднішній день було поставлено 70% цієї системи, а решта, як очікується, буде повністю введена в експлуатацію до кінця року.

Це обладнання має бути встановлене по всій мережі до того, як буде встановлена Європейська система контролю за рухом поїздів (ETCS), загальноєвропейський стандарт, що дозволяє здійснювати постійний нагляд за рухом поїздів та екстрене гальмування.

"За нашими оцінками, незабаром сигналізація і дистанційне спостереження будуть повністю встановлені разом з додатковою системою ETCS, готовою і працюючою, щоб не допустити інших фатальних інцидентів", - сказав Герапетрітіс.

Як повідомлялося,  щонайменше троє нових осіб були притягнуті до кримінальної відповідальності за трагічне зіткнення потягів у грецькому місті Темпі минулого тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: