Папу Франциска виписали з лікарні після трьох днів лікування

Субота, 1 квітня 2023, 14:50

Папу Римського Франциска І виписали з лікарні, де він перебував три дні поспіль у зв’язку з респіраторним захворюванням.

Про це повідомляє AFP, пише "Європейська правда".

У суботу 1 квітня понтифік залишив лікарню у Римі та жартома сказав присутнім на виході журналістам і вірянам, що "поки що живий". 

З лікарні Франциск І одразу вирушив до Ватикана, щоб правити месу.

Госпіталізували його у середу – Ватикан оголосив, що Франциск лягає у лікарню для планових обстежень та лікування респіраторного захворювання. 

Як відомо, 86-річний понтифік має чимало хронічних недуг. Через проблеми з коліном йому доводиться пересуватися на візку, а у 2021 році йому робили операцію кишківника. У зв’язку з цим Франциск І не виключав, що добровільно піде з посади, якщо відчує, що стан здоров’я вже не дозволяє йому повноцінно виконувати свої обов’язки.

Нагадаємо, офіційний Київ висловлював жаль у зв'язку з тим, що Франциск І так і не відвідав Україну жодного разу з початку повномасштабної війни. Понтифік раніше казав, що готовий приїхати, але лише за умови, що після цього обов’язково відвідає Москву. Він також сказав, що пропонував українському президенту Володимиру Зеленському приїхати до Ватикану для аудієнції.

Читайте також: Таємна допомога Папи Римського. Що не помітила Україна за скандальними заявами понтифіка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: