Біля берегів Італії знову затонув човен з мігрантами, доля близько 20 людей невідома 

Понеділок, 10 квітня 2023, 10:05

Біля італійського острова Лампедуза зазнав аварії човен з мігрантами, з них щонайменш двоє загинули і доля ще майже 20 невідома. 

Про це повідомляє ANSA, пише "Європейська правда".

Про нещастя стало відомо вранці 10 квітня. 22 людей з човна підібрало судно німецької гуманітарної організації. Знайшли також тіла двох людей, які потонули.

Рятувальна команда розповіла, що люди були у воді вже близько двох годин на той час, коли їх помітили. 

Після спілкування поліції з тими, хто вижив, зниклими безвісти вважають ще 18 людей. 

Усі мігранти родом з африканських країн – Кот-д'Івуару, Гвінеї, Камеруну, Сенегалу. Вони на залізному човні вирушили з туніського міста Сфакс вдень у неділю, заплативши за цю можливість. 

Окрім човна, що зазнав аварії, до острова успішно дісталися декілька інших. У них прибули понад 900 осіб. При цьому кризовий центр на Лампедузі може розмістити максимум 400 осіб. 

Нагадаємо, наприкінці лютого біля берегів південного регіону Калабрія внаслідок аварії човна потонули щонайменш 76 мігрантів, що активізувало дискусії про те, як запобігати подібним трагедіям. 

Останнім часом до Італії нелегальним шляхом через Середземне море прибуває рекордна кількість мігрантів. Міністерство внутрішніх справ лише станом на середину березня зареєструвало прибуття 17 500 осіб з початку року.

З Італії лунає критика на адресу Брюсселя з аргументами, що країни, які є "воротами" для нелегальної міграції, мали б отримувати більшу підтримку та що для запобігання таким нелегальним відправленням ведеться недостатньо роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: