Кіберспецслужбу Британії вперше очолить жінка 

фото
Вівторок, 11 квітня 2023, 16:24

У вівторок у Британії вперше призначили жінку керівником розвідувального агентства GCHQ, завданням якого є захист країни від терористів, кіберзлочинців і зловмисних іноземних держав.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Енн Кіст-Батлер у травні обійме посаду керівника Центру урядового зв'язку Великої Британії (GCHQ) – спецслужби, що відповідальна за ведення радіоелектронної розвідки та за забезпечення захисту інформації урядових органів і армії.

 
Енн Кіст-Батлер – нова керівниця Центру урядового зв'язку Великої Британі

Міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі, відповідальний за призначення, сказав, що Кіст-Батлер має вражаючий послужний список.

"Енн використовуватиме свій багатий досвід, щоб допомогти гарантувати безпеку британської громадськості", – сказав він.

Кіст-Батлер сьогодні є заступницею генерального директора британської внутрішньої розвідки, відомої як MI5.

GCHQ є головною британською агенцією з прослуховування та підтримує тісні відносини з Агентством національної безпеки США, а також з колегами з Канади, Австралії та Нової Зеландії. Агенцію заснували після початку Першої світової війни.

На початку цього місяця GCHQ зробила рідкісну заяву про свою наступальну кібердіяльність. Вона повідомила, що її хакери розпочали операції проти бойовиків, кампаній з дезінформації, які відбуваються за підтримки держав, та спроб втручання у вибори.

GCHQ працює з MI6, MI5, поліцією, державним оборонним відомством та закордонними партнерами, а також з приватним сектором та науковими колами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: