Трамп повернеться в Нью-Йорк – свідчитиме у справі про свої бізнес-махінації

Вівторок, 11 квітня 2023, 16:59

Колишній президент США Дональд Трамп у четвер повернеться в Нью-Йорк, де даватиме свідчення у справі про фінансове шахрайство, в якому прокуратура штату підозрює його та членів родини.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у вівторок повідомила низка американських ЗМІ з посиланням на джерела, починаючи з видання The New York Post.

Трамп буде давати свідчення у цивільній справі, де він, троє його дітей і компанія Trump Organization звинувачуються в організації масштабної шахрайської схеми, пов’язаної із завищенням вартості активів для отримання кредитів.

Прокурорка штату Нью-Йорк Летиція Джеймс, яка подала позов, вимагає оштрафувати фігурантів на 250 мільйонів доларів і накласти низку санкцій, які фактично припинять діяльність Trump Organization у Нью-Йорку.

Трамп уже давав свідчення у зв'язку з цією справою в серпні 2022 року – ще до того, як був поданий позов. Тоді він понад 400 разів послався на право П'ятої поправки Конституції США, яка дозволяє не свідчити проти себе.

Звинувачення проти Трампа: наступне засідання за очної присутності планують на грудень

Розгляд справи запланований на 2 жовтня 2023 року. Суддя суду Нью-Йорку Артур Енґорон відхилив неодноразові спроби адвокатів Трампа перенести цю дату.

Ці свідчення змушують Трампа повернутись у Нью-Йорку уперше із 4 квітня, коли йому було пред'явлено звинувачення за 34 пунктами у фальсифікації ділової документації в межах кримінальної справи.

Як відомо, Трампа обвинувачують у створенні схеми, в межах якої він платив за мовчання або приховування історій, що могли б нашкодити його репутації та, як вважає прокуратура, вплинути на результати виборів президента США 2016 року.

Саме останній пункт і передбачає кримінальне покарання для Трампа.

Більше читайте тут: Суд над Трампом: які наслідки матимуть кримінальні звинувачення експрезиденту США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: