В Естонії запровадили універсальний музейний пропуск

Вівторок, 11 квітня 2023, 22:19

З вівторка в Естонії з’явилась можливість придбати річну музейну карту, яка дає право на необмежене відвідування понад 100 музеїв і 500 виставок по всій країні.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Postimees.

Вартість цифрової музейної карти в Естонії на базі QR-коду та ID-карти становить 59 євро. Карта не має пластикового носія з екологічною метою – власник має продемонструвати цифровий квиток або документ, що посвідчує особу, на касі.

Мета музейної карти полягає в тому, щоб об'єднати під одним квитком виставки та заходи музеїв Естонії, зробивши їхнє відвідування дешевшим і зручнішим.

"В ім'я цього моменту ми вели роботу останні три роки, і дуже щасливі, що до музейної карти долучилися як популярні серед жителів країни музеї, так і маловідомі заклади, які, тим не менш, варті того, щоб їх відвідати", – сказав керівник проєкту музейної карти Керт Каск.

Суд в Іспанії вирішив, що "культурні ваучери" для молоді мають охоплювати кориду

Загалом до музейної карти приєдналися 116 музеїв з усієї Естонії. Значна їх частина розташована в Гар’юмаа, що на півночі країни, й столиці Таллінні, а також у Тарту, де взяти участь у проекті вирішили всі музеї.

Міністр культури Естонії Пірет Хартман сподівається, що музейна карта допоможе підвищити відвідуваність музеїв та дозволити "побачити наші музеї світового рівня людям, які в іншому разі їх би не відвідали".

Перший примірник карти був переданий Сір'є Каріс – дружині президента Естонії, відомій любов’ю до музеїв.

Раніше аналогічні проєкти музейної карти запровадили Фінляндія та Нідерланди, після чого власники таких карт стали відвідувати музеї приблизно вчетверо активніше, ніж раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: