В результаті сходження лавини в італійських Альпах загинули троє людей

П'ятниця, 14 квітня 2023, 12:25

В Італії знайшли тіла трьох людей, які з учорашнього дня вважалися зниклими безвісти внаслідок сходження лавини поблизу Валле-д'Аоста.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Ansa.

Тіла загиблих були доставлені вертольотом в аеропорт Коррадо Гекс в Сен-Крістоф.

У четвер на сполох забив інструктор загиблих Маттео Джіліо, який також постраждав, але врятувався в результаті трагедії.

Президент регіону Валле-д'Аоста Ренцо Тестолін висловив співчуття від імені регіонального уряду та всіх гірських рятувальників Валле-д'Аоста у зв'язку зі зникненням трьох студентів навчального курсу для гірських провідників-початківців, яких накрило лавиною в долині Реме.

"Ми втратили трьох альпіністів, – додав він, – які мріяли продовжити свій шлях, щоб перетворити свою пристрасть на професію. Їхнє зникнення є частиною серії трагічних нещасних випадків, які спустошили Альпи цього року, і які спонукають нас тримати нашу увагу і прихильність до питання безпеки в горах, в яку регіон має намір продовжувати інвестувати".

Нагадаємо, у Франції минулими вихідними під лавиною біля Монблана загинули шість осіб, а раніше в Італії загинули дві лижниці зі Швеції

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: