В Іспанії звільнили з-під варти підозрюваного у надсиланні листів із вибухівкою в посольство України

П'ятниця, 14 квітня 2023, 17:10

Суд Іспанії в п’ятницю змінив запобіжний захід 73-річному пенсіонеру Помпейо Гонсалесу Паскуалю, якого підозрюють у розсиланні листів із вибухівкою іспанським високопосадовцям і оборонним компаніям, а також посольству України.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на RTVE.

Суддя Національного суду Іспанії постановив звільнити чоловіка із застосуванням запобіжних заходів: той має щотижня з'являтися до найближчого суду, не може виїхати з Іспанії, в нього вилучають паспорт, а також він має надати актуальні телефон і домашню адресу.

Рішення пояснили тим, що ризику втечі Гонсалеса немає, всі важливі слідчі заходи були здійснені, а попередніх судимостей чи інших ознак повторного скоєння злочину з боку пенсіонера правоохоронці також не виявили.

Суддя взяв до уваги й похилий вік підозрюваного і те, що до нього можуть бути застосовані інші запобіжні заходи – менш суворі, ніж попереднє ув'язнення.

"Поштовий тероризм" в Іспанії: підозрюваний хотів зупинити підтримку України, сидів у VK і читав Sputnik

Нагадаємо, Гонсалес був заарештований під час поліцейської операції під назвою "Конверт" у місті Міранда-де-Ебро в центральній Іспанії 25 січня.

Суддя сказав, що поліція змогла знайти Гонсалеса, відстеживши марки на конвертах, деякі з яких можна було купити лише в невеликій кількості магазинів у Бургосі.

До виходу на пенсію Гонсалес працював у мерії баскської столиці Віторія-Гастейс.

Його звинувачують у відправці загалом шести посилок з вибухівкою в період з 24 листопада по 2 грудня на адресу різних іспанських і дипломатичних установ в країні. Окрім посольства України та офісу прем'єр-міністра Педро Санчеса, вони були адресовані посольству США, Міністерству оборони, військово-повітряній базі та виробнику зброї.

Читайте також: Пошта 155-го калібру: як вибух у посольстві України має змінити політику Іспанії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: