На посла ЄС у Судані напали в його резиденції

Вівторок, 18 квітня 2023, 09:47

Представник Євросоюзу в Судані, ірландський дипломат Айдан О'Хара, зазнав нападу у своїй резиденції в Хартумі.

Про це повідомив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель у Twitter, пише "Європейська правда".

"Кілька годин тому на посла ЄС у Судані було скоєно напад у власній резиденції", – написав Боррель у понеділок пізно ввечері.

За словами Борреля, те, що сталося, є грубим порушенням Віденської конвенції. "Безпека дипломатичних приміщень та персоналу є головним обов'язком суданської влади та зобов'язанням згідно з міжнародним правом", – наголосив він.

Боррель не надав подробиць щодо нападу на резиденцію представника ЄС у Судані. Як пише агенція DPA з посиланням на джерела в дипломатичних колах, О'Хара не постраждав і зараз добре почувається.

У вівторок держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що дипломатичний конвой США потрапив під обстріл у Судані в результаті нападу бойовиків, пов'язаних з суданськими воєнізованими силами швидкої підтримки (RSF), пише Reuters.

"Я можу підтвердити, що вчора американський дипломатичний конвой був обстріляний. Я дуже чітко заявив, що будь-які погрози нападів, що становлять небезпеку для наших дипломатів, є абсолютно неприйнятними", – заявив Блінкен.

За його словами, люди в дипломатичному конвої зараз в безпеці.

Нагадаємо, у суботу під час спроби державного перевороту в Судані загорівся літак українського лоукостера SkyUp Boeing 737.

У МЗС повідомили, що членів українського авіаційного екіпажу, які перебували в міжнародному аеропорту Хартума, вдалося вивезти в безпечне місце.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: