Поліція Шотландії затримала скарбника керівної партії у справі щодо фінансування

Вівторок, 18 квітня 2023, 12:27

Скарбника Шотландської національної партії (SNP) Коліна Бетті затримала поліція, яка проводить розслідування щодо фінансування політичної сили.

Про це повідомляє Sky News, пише "Європейська правда".

Поліція Шотландії не назвала ім'я заарештованого, але повідомила, що 71-річного підозрюваного затримали у вівторок і його допитують. За даними телеканалу, йдеться про Коліна Бетті.

"Чоловік перебуває під вартою і його допитують детективи поліції Шотландії. Звіт направлять до Королівської канцелярії та фіскальної служби", – заявили в поліції.

Затримання відбулося в той час, коли навколо SNP продовжує розгортатися скандал через фінанси партії.

Раніше цього місяця Пітер Мюррелл, колишній виконавчий директор SNP і чоловік колишньої очільниці уряду Шотландії Ніколи Стерджен, був затриманий у зв'язку з розслідуванням фінансів партії.

Пізніше після 11-годинного перебування в поліції його звільнили без звинувачень в очікуванні подальшого розслідування.

У той самий час, коли він перебував під вартою, детективи вилучили будинок на колесах вартістю 100 000 фунтів стерлінгів біля будинку одного з літніх родичів Мюррелла.

Ще одним кроком, який вдарив по партії, стало звільнення її багаторічного аудитора Джонстона Кармайкла через кілька днів після арешту Мюррелла.

До нового лідера SNP і першого міністра Хумзи Юсафа виникли питання після того, як він визнав, що аудитори партії фактично звільнилися за кілька місяців до офіційного оголошення, а він не знав про це на той момент.

Юсаф також сказав, що не знав про те, що SNP володіє будинком на колесах, доки не став лідером партії в останні тижні.

Повідомлялося, що Бетті зробив суворе попередження щодо грошових потоків SNP, застерігаючи, що важко збалансувати бухгалтерію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: