У фінському місті понад 400 днів поспіль виходять підтримати Україну під консульством РФ

Вівторок, 18 квітня 2023, 19:21

У Марієгамні, головному місті Аландських островів – шведськомовного регіону у складі Фінляндії – вже понад 400 днів поспіль проводять акції під місцевим консульством Росії, протестуючи проти її агресивної війни. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у репортажі Yle.

Перша акція на підтримку України відбулася одразу ж з початком повномасштабної війни. Відтоді більші чи менші акції під російським консульством відбувалися практично щодня о 17 годині – до цього часу вже понад 400 разів. 

 

На акції виходить від невеликої групи до кількох десятків людей – хтось щоразу, хтось рідше. Як свідчать фото з репортажу, учасники (принаймні цього разу) – в основному люди літнього віку.

Люди приносять проукраїнські плакати, вигукують "Україна", співають гімн Євросоюзу. 

Один з постійних учасників, Моссе Валлен, розповідає, що чимало місцевих мешканців обурені тим, що робить Росія, а певною мірою і відчувають загрозу для себе. Своїм регулярним протестом вони хочуть нагадувати про Україну і висловлювати підтримку українцям. 

 

Чоловік розповідає, що близько року тому ще виступав проти вступу Фінляндії до НАТО, але через почату Росією війну змінив думку. 

Нагадаємо, група громадян зареєструвала петицію за закриття російського консульства у Марієгамні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: