МЗС викликає посла у Білорусі через зустріч Лукашенка з Пушиліним

Середа, 19 квітня 2023, 07:08

МЗС України вирішило викликати посла України в Білорусі Ігоря Кизима для консультацій через зустріч самопроголошеного президента Александра Лукашенка з ватажком донецьких окупантів Денисом Пушиліним.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій міністерством на офіційному сайті, повідомляє "Європейська правда".

МЗС України засудило проведення Лукашенком зустрічі 18 квітня в Мінську з Пушиліним як "спробу легітимізації цього представника російської окупаційної адміністрації в Донецьку".

"Вважаємо зустріч з представником російської окупаційної адміністрації, який переховується від українського слідства за скоєння тяжких злочинів та знаходиться під українськими і міжнародними санкціями, черговим і кричущим недружнім актом з боку Республіки Білорусь, спрямованим на підтримку держави-агресора РФ", – сказано у заяві.

У зв’язку з цим МЗС України ухвалило рішення викликати посла України в Білорусі Ігоря Кизима для консультацій.

Мінськ має утримуватися від подібних деструктивних кроків і припинити підтримку агресивної війни Росії проти України, додали у міністерстві.

Нагадаємо, напередодні на зустрічі з Пушиліним Лукашенко пропонував йому "допомогу" у відновленні регіону, зруйнованому війною Росії.

31 березня Лукашенко під час послання до Національних зборів запропонував Україні і Росії зупинити бойові дії без права переміщати війська і техніку і назвав запланований контрнаступ ЗСУ "вкрай небезпечним".

Також він заговорив про можливість розміщення російської стратегічної ядерної зброї на території Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: