США наклали санкції на компанії, які допомагають Ірану у виробництві дронів

Середа, 19 квітня 2023, 19:28

Сполучені Штати в середу запровадили санкції проти однієї фізичної та шести юридичних осіб, яких назвали учасниками мережі зі сприяння іранській програмі з виробництва безпілотників та інших військових програм.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США.

Санкції США, серед іншого, спрямовані проти керівника іранської компанії Pardazan System (яка перебуває під обмеженнями з 2018 року) Намада Армана, а також підставних компаній і постачальників цієї компанії в Ірані, Малайзії, Гонконгу та Китаї, які забезпечували закупівлю товарів і технологій для Pardazan Systems.

Також обмежувальні заходи американського Мінфіну стосуються громадянина Ірану Мехді Хошгадама, який є виконавчим директором Pardazan Systems і є відповідальним за обхід компанією санкцій.

"Розповсюдження Іраном безпілотників та іншої зброї продовжує дестабілізувати Близький Схід і не лише", – підкреслюють у повідомленні Міністерства фінансів США.

США шукають можливості перешкодити виробництву дронів Іраном

Санкції передбачають замороження активів підсанкційних осіб у Сполучених Штатах і заборону американським суб’єктам вести будь-яку бізнес-діяльність із ними без окремого дозволу.

США з вересня 2022 року запровадили кілька пакетів санкцій, спрямованих на іранські програми БПЛА та ракетні програми, включаючи елементи, пов'язані з виробництвом, закупівлею та розповсюдженням.

Зокрема у березні 2022 року Мінфін США оголосив про нові санкції проти чотирьох компаній і трьох осіб в Ірані і Туреччині у зв'язку з іранським виробництвом дронів, які використовуються для ударів по цивільних в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: