Поліція Естонії попередила, що жорстко реагуватиме на символи агресії та пропаганду війни 9 травня

Четвер, 20 квітня 2023, 09:31

В Естонії не планують забороняти вшанування 9 травня загиблих у Другій світовій війні, проте поліція обіцяє жорстко реагувати на символи агресії та пропаганду війни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Естонська поліція не забороняє вшанування загиблих. На Військовому цвинтарі можна покласти квіти і схилити голову, але вшанування загиблих не повинно використовуватися для розпалювання конфліктів і ненависті", – сказав представник Департаменту поліції і прикордонної охорони (PPA) Рогер Кумм.

За його словами, поліція не може виключати ймовірність, що люди збиратимуться спонтанно, але потрібно пам'ятати, що використання військової символіки заборонене.

"Поліція буде жорстко реагувати на такі символи. Поліція закликає людей не ходити 9 травня на акції, метою яких є провокація. Якщо хтось побачить порушення або військову символіку, просимо повідомити про це в поліцію", – додав Куум.

Він повідомив, що наразі в поліції не зареєстровано жодної заявки на публічні зібрання у зв'язку з вшануванням загиблих у Другій світовій війні. "Поліція буде детально розглядати кожну заявку на реєстрацію публічного зібрання, і якщо ми виявимо, що це може бути мітинг на підтримку агресії, поліція його заборонить. Ходи були частиною публічних зібрань, і за необхідності ми можемо заборонити і їх", – сказав він.

Нагадаємо, жителя естонської Нарви, який 9 травня 2022 року прийшов до танка-пам'ятника у футболці з написом СРСР, оштрафували на 444 євро.

Минулого року за розпорядженням уряду Естонії у місті Нарві та його найближчих околицях було перенесено шість монументів із радянською військовою символікою, у тому числі танк Т-34. Танк відвезли у військовий музей неподалік від столиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: