Міністри ЄС планують погодити новий санкційний режим – за дестабілізацію Молдови

Понеділок, 24 квітня 2023, 11:25

На зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС у Люксембурзі мають досягти політичної домовленості про заснування нового санкційного режиму Євросоюзу – проти осіб, які залучені до дестабілізації внутрішньої ситуації у Молдові.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це заявив міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску.

Він сказав, що на зустрічі очікують два важливі рішення щодо Молдови. 

"Перше рішення – політична домовленість, якої, сподіваюся, вийде досягнути, я переконаний, що її досягнуть, щодо створення нового санкційного режиму проти тих, хто працює на дестабілізацію країни і порушення конституційного ладу Республіки Молдова", – розповів Ауреску.

Міністр нагадав, що запропонував це наприкінці лютого і радий, що ініціатива швидко отримала підтримку. "Це, мабуть, найшвидший процес створення нового санкційного механізму в історії ЄС. Це буде важливим інструментом для підвищення стійкості і безпеки Республіки Молдова на тлі дій, які керуються з Росії: це демонстрації і підривна діяльність проти конституційного ладу Молдови, які ми спостерігали останніми місяцями", – зазначив Ауреску.

Санкції передбачатимуть заборону в’їзду та замороження активів.

Він також повторив анонс від головного дипломата ЄС Жозепа Борреля про створення цивільної місії ЄС у Молдові, яка допоможе їй ставати стійкішою до гібридних загроз.  

Другою пріоритетною темою зустрічі він назвав забезпечення підтримки України, щоб вона могла перемогти у війні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: