У Німеччині визнали екстремістською молодіжну організацію ключової ультраправої партії 

Середа, 26 квітня 2023, 13:54

Федеральна служба захисту конституції Німеччини класифікувала молодіжну організацію ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) як екстремістську організацію, яка загрожує демократії.

Про це йдеться у заяві відомства у середу, повідомляє "Європейська правда".

Агентство розпочало спостереження за "Молодою альтернативою" у зв'язку з підозрами в екстремізмі у 2019 році. У середу воно заявило, що класифікує цю організацію як екстремістську. 

Депутат "Альтернативи для Німеччини" наприкінці 2022 року таємно їздив у Білорусь – ЗМІ

Також під екстремістську класифікацію потрапили організації "Інститут державної політики" та "Один відсоток".

"Більше немає жодних сумнівів у тому, що ці три групи провадять діяльність, що суперечить конституції", – заявив глава агентства Томас Гальденванг.

Серед поглядів "Молодої альтернативи", які суперечать конституції, вказане розуміння німецького народу, яке виключає представників інших етнічних груп та знецінює громадян Німеччини з міграційним минулим як німців "другого сорту".

"Молода альтернатива" пропагує народну концепцію суспільства, засновану на біологізаторських припущеннях, постулює етнокультурну однорідність нації, виключає мігрантів неєвропейського походження як принципово неприйнятних", – йдеться у заяві відомства.

Нова екстремістська класифікація може вплинути на можливість членів організації працювати у державному секторі або отримувати ліцензії на зброю.

У політичному плані це також удар по "Альтернативі для Німеччини", яка нині має підтримку близько 15-17% громадян.

Як відомо, прихильники "Альтернативи для Німеччини" виступають проти військової підтримки України. Сама партія вимагала від канцлера Олафа Шольца, аби він не схвалював надання танків Leopard Києву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: